Ste vedeli? Podjetje TRSPLET s.p. je 4.maja 2015 spletno stran preusmerilo na Optiweb.

Podjetje Optiweb je na trgu že 6 let in ponuja celostno storitev spletnega nastopa. Poskrbimo za izdelavo spletnih strani na sistemu Wordpress in spletnih trgovin na platformi Magento.

Ukvarjamo se tudi z različnimi kanali spletnega marketinga; od različnih Google Adwords oglasov do Facebook oglaševanja. Posebej ponosni smo na naše uspehe pri optimizaciji spletnih mest za iskalnike, kjer že od začetka dosegamo odlične rezultate.

Želite predloge in nasvete, kako izboljšati vaš spletni nastop? Kontaktirajte nas prek
spletnega obrazca.

kuverta Lahko pa se vpišete tudi na seznam prejemnikov naših mesečnih e-novic, v katerih predstavljamo najnovejše trende (poslovnega) spletnega sveta. Nanje se lahko prijavite tukaj.

reference spletnih strani
5th January

Internetne strani v 3D

3d-internet-straniTrodimenzionalno je letos v modi v domačem kinu, nekaj časa pa se šušlja in obeta tudi 3d oblikovanje internetnih strani. To omogoča tehnologija WebGL, ki je 3D grafično orodje za JavaScript in omogoča programiranje pravih 3D internetnih aplikacij. Tehnologija je sicer v povojih, a je že nekaj časa med nami.

Žal razvoju tehnologije niso sledili največji brskalniki, vendar se bo to v kratkem spremenilo. Prvi znanilci prihodnosti so v tem primeru beta verzije brskalnikov kot so Google Chrome Beta, Mozilla Firefox 4 Beta in Webkit (Safari) Beta. Izberite si enega in si oglejte nekaj odličnih internetnih aplikacij, ki izkoriščajo WebGL za prikaz informacij v 3D


3d-internet-strani-2Prva aplikacija, ki smo si jo ogledali (glej sliko zgoraj), je prikaz našega telesa z ožiljem, organi in kostmi. Nastavljate lahko prosojnost posameznega področja, povečate vrtite in si tako z lahkoto ustvarite predstavo o našem ustroju. Uporabniški vmesnik je preprost in pregleden ter predvsem uporaben. Tovrstno tehnologijo bomo lahko uporabili pri naprednih predstavitvah izdelkov v internetni trgovini. Za vse izdelke sigurno finančno ne bo možno, saj izdelava 3D modela oz aplikacije ni enostavno in zahteva precej dela, če ne drugega veliko fotografij posameznega izdelka.

Drugi primer nove tehnologije v praksi pa je prikaz potresov na naši lepi zemljici (glej sliko desno). Časovni trak pod sliko vam omogoča izbiro obdobja, v miško pa zemljo lahko vrtite in s koleščkom pogledate detajlno področje, ki vas zanima.
Spodaj imate možnost še različnih prikazov podatkov in tudi celozaslonsko animacijo.

Za novejšo obdobje je na desni strani tudi seznam potresov.

Oba primera sta izvedena odlično in poučno predvsem pa uporabno. Sta zelo lepa primera kaj lahko z novo tehnologijo naredimo, prav tako pa nakazujeta, da bo računalništvo v oblaku vedno bolj popularno in da bomo v prihodnosti zelo verjetno preko brskalnika praktično počeli vse. Od ogleda poučnih stvari do filmov, iger ipd. Prihodnost je v internetu!


1 komentar na “Internetne strani v 3D”

  1. Kettlebell je napisal:

    Odlična zadeva, sem se že spraševal kdaj bodo razvili kaj takega. Mislim, da če bo zadeva enostavna za uporabo in široko podprta s strani brskalnikov potem nas čakajo lepi časi. Si ž predstavljam 3d trgovine ter prodajo nepremičnin pa 3d slike prostorov zraven. Komaj čakam na široko uporabo.

    P.S. 3d TV mi je pa popolnoma mimo :)

Dodaj komentar

You must be logged in to post a comment.