Delamo na različnih področjih, a si vedno skupaj prizadevamo za isti cilj.

Miha Lavtar

Direktor
Stagniranje podjetja in/ali osebnosti je stvar, ki podjetje pokoplje. V poslu se je vsak dan potrebno boriti, odkrivati nove poti in le-te tudi prehoditi. Zato je Optiweb tudi prišel do tukaj, kjer je, in zato ves čas rastemo.

Moja zgodba

Že na koncu osnovne šole sem postavil prvo spletno stran, ki sem jo skozi leta vsaj 5x popolnoma prenovil ter si nabral precej izkušenj iz programiranja in optimizacije za iskalnike. Dodatno sem jih nato izpopolnil v podjetju, ki je bilo takrat vodilno na tem področju. Vendar sem potreboval nove izzive. Po uspešni prodaji domene za 2000 €, sem zapustil službo, odprl podjetje ter pri 19. letih pričel pravo poslovno pot. Takrat sem se zaljubil v podjetništvo, ki je postalo stil mojega življenja. Najprej Optiweb, nato pa še blagovne znamke Videa ter ostali manjši projekti, kot so Blatfejst, Epicam itd..

20+ dnevno odpisanih mailov.

Ne stori drugemu tistega, kar ne želiš, da bi drugi storil tebi.

Kaj se ti zdi najbolj pomembno pri komunikaciji z morebitno bodočo stranko?

Odkritost in  gola dejstva, brez dolgovezenja oziroma nakladanja, kaj in kako. Praktično znanje je tisto, s čimer poizkušam prepričati stranko, da smo zelo dobra ekipa in da lahko naredimo praktično karkoli. No, če pa ne moremo, pa znam reči tudi ne in usmeriti na podjetje, ki bo to znalo in ima v tem več izkušenj.

Kako skrbiš za zaposlene v Optiwebu?

Brezplačna pijača, prigrizki, pospravljeni prostori, občasna presenečenja in pa sproščeno vzdušje, so nekatere izmed stvari, za katere se zelo trudim. 

Definitivno verjamem v to, da je na zadovoljstvu zaposlenih potrebno delati, čeprav priznam, da me včasih, ko dobim kakšne očitke, stvar precej mine. :)

Najbolj neumna stvar, ki se ti je zgodila v pisarni?

To, da imam probleme z zaspanostjo, ve vsak, ki me bolje pozna. Eno popoldne se nisem mogel upreti in za približno 10 minut sem zadremal na mizi. Začela me je tlačiti mora, zbudil sem se in iz neznanega razloga kar naenkrat vstal. No, ta čas nisem zaspal samo jaz, ampak tudi desni gleženj, ki ni zdržal teže ter se je brezpogojno zvil. Otečen je bil še zelo lep čas ...

Kako ostaneš v koraku s časom (kar se tiče posla)?

Če imajo drugi Facebook zgolj za spremljanje tračev o tem, da se je soseda že tretjič ločila, ga jaz večinoma uporabljam za spremljanje konkurence oziroma podjetji iz tujine, ki se ukvarjajo z enako ali podobno storitvijo.

Moji projekti

Za mano sta super projekta

Za mano sta super projekta

Novici izpod moje tipkovnice

Sveži novici z mojega področja

Sveži novici z mojega področja
Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?