Ne zapravljajte denarja za tiste, ki niso vaši potencialni kupci. Naj vaše oglase vidijo pravi ljudje. Ob pravem trenutku.

Google oglaševanje

Google oglaševanje

Vsako sekundo 23.000 ljudi uporablja Google za iskanje informacij. Veliko jih sicer išče nasvete, kako dobiti punco, si zavezati kravato ali rešitev za katero od drugih življenjskih dilem, vendar pa nekateri iščejo tudi izdelke ali storitve vašega podjetja. In z Google oglasi poskrbimo, da jih zagotovo vidijo.

Oglaševanje, ki ga ponuja Google, se deli na dve omrežji.

Iskalno omrežje

Z uporabo iskalnega omrežja se izognete skrbi, da bodo vaši oglasi preveč moteči za vaše potencialne stranke. Google vaše besedilne oglase namreč prikaže le tistim, ki aktivno iščejo informacije o podobnih izdelkih in storitvah, kot so vaši.

In kako to deluje?

Skupaj z vami izberemo ključne besede in pripravimo ustrezne tematske oglase. Ko vaši potencialni kupci v iskalnik vtipkajo eno od vaših ključnih besed, se v oranžnem polju nad organskimi zadetki ali na njihovi desni strani, pokaže vaš oglas. Ker vsebuje informacije, ki jih ljudje aktivno iščejo, je zanje bistveno bolj zanimiv, kot oglasi v tradicionalnih medijih.

Vaše oglase vidijo tisti, ki iščejo vaš izdelek
Za večjo prepoznavnost vašega podjetja

Prikazno omrežje

Prikazno omrežje omogoča tudi zakup pasic (bannerjev) ali celo video oglasov, ki jih lahko umestimo na točno določne spletne strani. Lahko pa izberemo le okvirno temo in nato Google Adwords vaše oglase prikaže na relevantih straneh.

Kdaj uporabiti takšne oglase?

Oglaševanje na klik je zelo učinkovito takrat, ko vaši izdelki na trgu še niso dobro poznani in jih išče malo ljudi. Tako lahko povečate poznavanje vaših izdelkov in vaše blagovne znamke. Boljši način za spremljanje učinkovitosti takšnega oglaševanja kot CTR. je število organskih iskanj vaših izdelkov in vašega podjetja.

Najboljša stvar pri vseh Googlovih oglasih za vas je, da večinoma plačate le za klike na vaše oglase. Za nas pa je najboljše to, da program Google AdWords omogoča izjemno natančne statistike in merljivost rezultatov. Tako lahko vidimo, kateri je zvezdnik med oglasi in katere ključne besede si zaslužijo kraljevsko razvajanje.

Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?