DELAMO NA RAZLIČNIH PODROČJIH, A SI VEDNO SKUPAJ PRIZADEVAMO ZA ISTI CILJ.

Janez Alič

Magento programer
Don't limit your challenges. Challenge your limits.

Moja zgodba

Težko se je v mladih letih odločiti za tisto stvar, s katero bi se rad ukvarjal celo življenje. Ni mi žal, da sem se odločil za področje računalništva, ki je tako raznoliko, da se brez problema najde nekaj, kar te še posebej zanima.

 

Ko sem prišel v podjetje sem vedel le to, da bi se zelo rad naučil izdelovati spletne strani ter da sem na pravem kraju, da se to uresniči. Sedaj največ časa posvečam izdelavi spletnih trgovin na sistemu Magento, ter izdelavi lastnih modulov. Ker pa mi vsaka nova
stvar predstavlja nov izziv, se ne ustrašim tudi ostalih zadev in se jih lotim z veliko vnemo.

 

Z nekaj leti izkušenj na nivoju izdelave spletnih trgovin sem zbral dovolj poguma, da preizkusim svoje znanje. Tako se lahko sedaj pohvalim z dvema opravljenima magento certifikatoma – Magento Developer Certificat ter Magento Developer Plus Certificat.

V preteklosti sem že zaigral za slovensko člansko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v floorballu.

»Oko sokolo« za odkrivanje pravopisnih napak svojih sodelavcev/sodelavk.

Kaj poskrbi za pravo delovno okolje?

Ne mine dan, ko si na delovnem mestu ne bi pripravili glasbene podlage. Velikokrat je to spletni radio, vedno pa se najde čas tudi za kantavtorja Adija Smolarja in Iztoka Mlakarja. Takrat je naša pisarna zelo podobna polni dvorani z mešanim pevskim zborom. Seveda pa brez prave klime (tiste, ki jo ustvarjamo skupaj s sodelavci in tiste, za katero poskrbi klimatska naprava) ne bi šlo.

Najbolj smešna stvar, ki se ti je zgodila pri Optiwebu?

S sodelavci smo se odpravljali na malico, in ker se prav vsakič nekoga čaka (tokrat mene), me je sodelavec poklical na telefon. Njegove številke še nisem imel, zato se je uspešno izdajal za stranko. Pogovarjala sva se 5 minut glede novih stvari, ki jih želi. Imel je nore ideje. Stala sva le dobrih 5 m narazen, pa vendar nisem opazil, da je pravzaprav on tisti … Še zdaj se temu nasmejimo.

Kaj je najboljša stvar, ki jo še vedno dobiš za največ 5 € ?

Srečka z dobitno kombinacijo za zadetek na loto sedmici.

Kaj počneš, ko imaš pol ure prostega časa?

Če najdem trzalico, ki mi jo dobro leto star nečak vztrajno skriva, potem primem v roke kitaro in poskusim zaigrati kakšno skladbo, ki mi pride takrat na misel. Sicer pa tiste pol ure porabim zato, da najdem trzalico.

Moji projekti

Za mano sta super projekta

Za mano sta super projekta

Novici izpod moje tipkovnice

Sveži novici z mojega področja

Sveži novici z mojega področja
Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?