ZA NAMI JE ŽE VELIKO PROJEKTOV. PRI VSAKEM SE NEKAJ NAUČIMO. NAŠE IZKUŠNJE IN PROJEKTE RADI DELIMO Z VAMI.

Hiša daril

Naročnik

Panap d.o.o.

Kaj smo naredili:
  • Optimizacija spletne trgovine

Opis projekta

Predstavitev problema

Podjetje Panap d.o.o., ki je lastnik trgovine Hiša Daril je imelo izdelano spletno trgovino, ki ni bila prilagojena spletnih iskalnikom, zato je za večino najbolj pomembnih ključnih besed ni bilo niti na prvi strani zadetkov.

Predstavitev podjetja

Panap d.o.o. je lastnik največje verige darilnih trgovin v Sloveniji  – Hiša Daril. V ponudbi imajo najrazličnejša darila, vse od darilnih bonov, poročnih daril, aranžiranih daril in darilnih kompletov, pa do smešnih daril in majic.

Metode dela

Pred pričetkom izvajanja optimizacije za spletne iskalnike smo opravili analizo ključnih besed, pri tem pa smo uporabili orodja:

  • Google AdWords: Analiza ključnih besed
  • Google Analytics: Analiza obiska spletne trgovine in toka obiskovalcev

Ko so bile ključne besede izbrane, smo uredili on-site optimizacijo, med tem pa smo že pričeli tudi z off-site optimizacijo. Za spremljanje pozicij in izdelavo poročil uporabljamo orodje Position Spider.

Cilji naročnika

Cilj naročnika je bil več prodanih artiklov in posledično večji dobiček od prodaje, kar smo razčlenili v naslednje specifične cilje:

  • Večja prepoznavnost podjetja
  • Več obiskov spletne trgovine
  • Boljša uvrstitev v spletnih iskalnikih
  • Primerna kategorizacija artiklov
  • Primerne ciljne podstrani za posamezne ključne besede

Rešitev

Najprej smo opravili analizo ključnih besed in izbrali najbolj pomembne, potem pa smo pričeli z on-site optimizacijo, ki je zajemala: preusmeritve, ureditev URL naslovov, ureditev naslovov posameznih kategorij in ostalih podstrani, vnos meta opisov in ključnih besed, vključitev novic ter nenazadnje tudi povezavo z orodjem Google Webmaster Tools. Med tem smo pričeli tudi z off-site optimizacijo, ki jo konstantno opravljamo vsak mesec, sproti pa se seveda prilagajamo tudi spremembam Google iskalnega algoritma. Uvrstitev v spletnih iskalnikih sproti spremljamo z orodjem Position Spider, obisk spletne trgovine in tok obiskovalcev pa z orodjem Google Analytics.

Rezultati in analize

hisa daril_graf_v1

 

Od januarja 2012 do junija 2012 se je obisk povečal za 430,4%, v tem času pa je največ obiskovalcev na spletno stran prišlo v maju in juniju, po obiskih pa nekoliko izstopa tudi februar, saj je takrat Valentinovo, zato smo zaradi ustreznejšega pregleda rasti obiskov z grafa odstranili obiske preko ključne besede “valentinovo”. Od vseh obiskovalcev v tem časovnem obdobju jih je kar 84% na spletno stran prišlo preko iskalnikov.

Posodobitev: Od junija 2012 do maja 2015 se je obisk povečal še za dodatnih 132%.

hisa daril_graf_v2

 

Med ključnimi besedami za katere se izvaja optimizacija, trenutno največ obiska pride preko ključnih besed: darila, darila za rojstni dan in smešna darila. Obisk preko ključne besede darila se je od januarja 2012 do junija 2012 povečal za 7.433%, kar je glede na uvrstitev te ključne besede – prej mesto slabše od 100, sedaj 1. mesto – povsem logično.

hisa daril_graf_v3

Z naročnikom smo se dogovorili za optimizacijo 29 ključnih besed. Pred pričetkom optimizacije, s katero smo pričeli februarja 2012 med prve 3 zadetke ni bila uvrščena nobena izmed teh ključnih besed, avgusta 2012 pa je bilo med prve 3 zadetke uvrščenih 25 ključnih besed. Avgusta 2012 je bilo na prvo mesto uvrščenih že 15 ključnih besed.

Ključna beseda
Mesto pred optimizacijo
Mesto na 13.12.2013
Mesto na 3.5.2015
Mesto na 25.9.2016
darila
> 100
1
1
1
darilo
> 100
1
1
1
darilni boni
> 100
1
1
1
darilni seti
41
1
1
1
zabavna darila
97
1
1
1
Spletna stran podjetja
Spletna stran podjetja:
Ekipa
Pri projektu so sodelovali
Mnenje stranke:

Podjetje Optiweb odlikujejo predvsem hitrost in odzivnost, poleg tega pa so zaradi mladega in inovativnega kadra tudi zelo ažurni in velikokrat predlagajo razne uporabne rešitve. S celotnim servisom smo zelo zadovoljni, ena izmed velikih prednosti pa je tudi ugodna cena, ki je glede na trenutno situacijo vsekakor velik plus. Seveda pa tudi cena ne bi pomagala če ne bi bilo rezultatov, kateri pa so, in to odlični!

Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?