ZA NAMI JE ŽE VELIKO PROJEKTOV. PRI VSAKEM SE NEKAJ NAUČIMO. NAŠE IZKUŠNJE IN PROJEKTE RADI DELIMO Z VAMI.

CLC - EKWB

Kaj smo naredili:
  • Oblikovanje spletne aplikacije
  • Izdelava spletne aplikacije

Opis projekta

Za našo stranko EKWB, za katero smo naredili tudi spletno trgovino in spletno stran, smo razvili produkt, ki jih je dvignil nad vso njihovo globalno konkurenco. Podjetje EKWB deluje na področju vodnega hlajenja računalnikov, ki od strank zahteva kar nekaj znanja na tem področju. Da bi strankam, ki niso ravno strokovnjaki na področju vodnega hlajenja računalnikov, poenostavili nakupni proces, smo razvili Custom loop configurator (CLC).

Kaj je CLC?

CLC je konfigurator, ki z nizom preprostih vprašanj in razlag, uporabniku omogoči, da si sestavi celoten loop (rešitev), ki je prilagojen njegovemu računalniku ter potrebam. Uporabnik na koncu dobi seznam vseh potrebnih produktov za sestavo loopa, kar pomeni, da smo konfigurator povezali še z Magento spletno trgovino. To omogoča sinhronizacijo in branje cen ter zaloge neposredno iz spletne trgovine, hkrati pa se v administraciji spletne trgovine beležijo in vodijo vsa naročila.

Naš izziv …

Naš izziv je bil, kako dokaj tehnično področje, predstaviti na preprost način, pri tem pa upoštevati še celo paleto spremenljivk – tipe ohišja, grafičnih kartic, matične plošče, kompatibilnost materialov, skupna temperatura komponent v ohišju (heat load) ter vse izbire uporabnika glede videza loopa.

 

1. Korak:

Na prvem koraku uporabnik vnese tip svojega ohišja, matične plošče, grafične oz. grafičnih kartic ter število RAM rež.

step1

 

2. Korak:

Na koraku 2 mu glede na podatke, ki jih je vnesel v prvem koraku, ponudimo komponente, ki jih je možno hladiti.

step2

3 in 4. Korak:

Uporabnik nato sam izbere, kaj bo hladil. Koraka 3 in 4 sta namenjena določitvi razloga za hlajenja ter tipa tub, ki jih uporabnik želi uporabiti v svojem loopu.

step34

5. Korak:

Na koraku 5 uporabnik na preprost način definira videz loopa. 

step5

 

grafike

 

Pri tem je treba poudariti, da lahko uporabnik sproti spremlja oz. vidi trenutno izbrani videz loopa. 

 

terminal_velikost-01

 

6 in 7. Korak:

Koraka 6 in 7 sta namenjena izbiri tipa rezervoarja ter črpalke.

67

8. Korak:

Na koraku 8 uporabniku predlagamo, na katerih pozicijah priporočamo radiatorje in kateri radiator je najbolj primeren, vendar ima uporabnik možnost, da to izbiro spremeni. Pri tem mu konfigurator ponudi samo tiste pozicije in radiatorje, ki so primerne glede na njegovo ohišje ter izbire na prejšnjih korakih. Hkrati je korak 8 tudi nekakšen pregled izbir na vseh preteklih korakih.

step_8

9. Zadnji korak:

Korak 9 je zadnji korak, kjer uporabnik dobi seznam vseh produktov ter njihovo količino, ki je potrebna za učinkovito hlajenje izbranih komponent. Na tem koraku je uporabniku omogočeno, da celoten seznam produktov doda v košarico oz. ga preusmerimo na spletno trgovino.

kosarca

Zaključek

Za nas je bil CLC popoln projekt, saj nam je predstavljal velik izziv, hkrati pa so do izraza prišle izkušnje ter ogromno tehničnega znanja. Glede na odzive s strani naročnika kot tudi s strani končnih uporabnikov smo naredili odličen izdelek, na katerega smo vsi zelo ponosni. Pri končnem rezultatu pa je najbolj pomembno to, da je podjetje EKWB s tem produktom postavilo visoke standarde svojim konkurentom, strankam pa so močno olajšali celoten nakupni proces komponent za vodno hlajenje računalnikov.

Spletna stran podjetja
Spletna stran podjetja:
Ekipa
Pri projektu so sodelovali
Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?