Svet in splet sta polna zanimivih novic. Za vas izberemo tiste, ki so najbolj zanimive na našem področju.

Panda Update 3.9

Objavljeno: 31.7.2012
Kategorija: Iskalni marketing

V noči s 24. na 25. julij je Google ponovno posodobil algoritem za svoj spletni iskalnik. Ta posodobitev naj bi po navedbah Googla vplivala na 1% vseh rezultatov iskanja, kar je precej manj kot februarja, ko je posodobitev algoritma vplivala na skoraj 12% vse rezultatov. Seveda to še ne pomeni, da je ta posodobitev zanemarljiva, saj smo zaznali kar nekaj nihanj pozicij ključnih besed na iskalniku Google.

Glede na prejšnje posodobitve, je bila le ta kot kaže še vseeno precej mila, saj na spletu ni zaslediti veliko burnih odzivov in pritoževanja.

Kot kažejo raziskave, Google z vsako posodobitvijo algoritma zasluži kar nekaj več denarja s kliki na oglase. Panda posodobitve so do sedaj povečale število klikov na oglase za 35%, Penguin pa za 42%, tako da lahko kaj kmalu pričakujemo novo posodobitev.

mailing
Ne bi bilo bolj praktično, če bi naše novice enkrat na mesec dobili kar po
e-pošti?
Enkrat na mesec za vas v e-pošti izberemo naše najbolj uporabne prispevke o malih skrivnostih dobrih spletnih strani, trendih v spletnem oblikovanju, trikih za optimizacijo in učinkovitem spletnem marketingu.
Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?