Jaka Dremelj

Vodja projektov
Assumption is the mother of all fuckups.

Moja zgodba

Prepotoval sem dobršen del Evrope, se preizkusil v študiju računalništva, presedlal na študij financ, opravil Erasmus izmenjavo v Nemčiji ter se zaposlil prvi dan po zaključku študija na čisto tretjem področju. Vedno pa me je zanimalo delo v računalništvu, saj je vse zelo dinamično, tehnologija napreduje z neverjetno hitrostjo, možnosti so zares skoraj neomejene.

Obožujem tenis!

Uspešno izkopal terenca iz sipine pri 44 °C.

Kaj je dandanes najpomembnejše pri delu v podjetjih?

Danes je vrhunsko znanje le še funkcija časa, volje in želje, saj je vse na voljo na spletu (večinoma zastonj oz. zelo poceni). Zato se mi zdi, da t. i. »mehke veščine«, kot so kritično mišljenje, čustvena inteligenca, kreativnost, in osredotočenost, postajajo veliko bolj pomembne.

Kako si izvedel za Optiweb?

Za Optiweb sem slišal že v preteklosti, saj je bilo izpostavljeno kot uspešno in hitro rastoče podjetje v lokalnem okolju. Bolj natančno sem se zanje začel zanimati šele, ko sem ob brskanju po izobraževalnih vsebinah na YouTubu našel govor direktorja Mihe; ta me je tako navdušil, da sem si bolj podrobno ogledal spletno stran.

Katera je najbolj nerealna stvar na svetu?

Nadalov forehand. Nerealno, zares nerealno.

Kaj počneš, ko imaš uro prostega časa?

Poleg preživljanja časa z domačimi se najraje odpravim na lokalni hrib, naredim krog s kolesom ali pa odigram igro tenisa. Rad berem izobraževalne članke in si pogledam kakšen izobraževalen video.

Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?