Blaž Zavrl

Optimizacija in marketing
Kam najlažje skrijemo truplo? Na drugo stran iskalnih zadetkov v Googlu.

Moja zgodba

Spletni marketing, optimizacija in analitika, predvsem na e-commerce področju so postali moja strast že pred prvo službo pri slovenskem primerjalniku cen. Od prvega srečanja s spletnimi trgovinami svoje znanje pridobivam na celotnem področju. Lastni projekti so me vodili od postavitev več spletnih trgovin do vodenja optimizacije za švicarsko spletno trgovino s spodnjim perilom. Od decembra 2015 pri Optiwebu delam v oddelku optimizacije in marketinga.

Obožujem dobro pivo in burger!

Nimam sanj, imam cilje.

Kdo bi bil, če bi lahko živel kot oseba s kateregakoli filma ali knjige?

Eddie Morra iz filma Limitless ali pa Sherlock Holmes. Nikoli se ne morem odločiti, kaj bi bilo bolj zabavno. Oba pa imata skupno lastnost hitrega opažanja malenkosti, ki jih normalni ljudje niti ne opazijo. Raziskovanje neraziskanega je nekaj, kar me zelo privlači.

Prednosti dela pri Optiwebu?

Optiweb je kul. Sproščeno vzdušje in prav taka ekipa te vsakodnevno motivirata, da lažje vstaneš, tudi če sploh nisi spal. Poleg tega smo odmaknjeni od jutranjih prometnih zamaškov v Ljubljani, kar mi še dodatno ustreza. Pridobivanje znanja pa je tu možno prav z vseh strani in se stalno nadgrajuje.

Bi skočil “bungee jump”?

Enkrat sem ga že, tako da je sedaj naslednji projekt skok z letala. Kljub temu, da sem pred skokom vedno govoril, da bom samo skakal z letala in ne bom nikoli skočil z elastiko, se je moje mnenje spremenilo, ko sem za rojstni dan dobil bon, s katerim sem imel možnost izbire bungee skoka. Definitivno mi ni žal in bom skočil še kdaj.

Kako ostaneš v koraku s časom (kar se tiče posla)?

Prijave na e-mail novice so super stvar. Spremljanje pomembnih ljudi v poslu in dnevno prebiranje blogov na tem področju je tisto, kar vsakodnevno prinaša nova znanja. Predvsem na področju optimizacije so večje spremembe tiste, na katere moraš biti vedno pozoren, Prav zato je sledenje Googlovim zaposlenim na Twitterju skoraj obvezno. 

Moji projekti

Za mano sta super projekta

Za mano sta super projekta

Novici izpod moje tipkovnice

Sveži novici z mojega področja

Sveži novici z mojega področja
Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?