Svet in splet sta polna zanimivih novic. Za vas izberemo tiste, ki so najbolj zanimive na našem področju.

Facebook omogočil nastavljanje časov objav in 5 administratorskih nivojev

Objavljeno: 1.6.2012
Kategorija: Družabna omrežja

Od sedaj naprej lahko vsak, ki ima dostop in pravice za dodajanje objav na Facebook strani, le tem določi tudi datum objave v prihodnosti. Ko dodajamo neko objavo, kliknemo na ikono v obliki ure (levo spodaj), kjer lahko nastavimo čas objave, in sicer so nam na voljo 15 minutni intervali za 6 mesecev vnaprej. To je seveda zelo dobrodošla možnost, ki bi jo Facebook moral že zdavnaj omogočati, saj s tem sedaj lahko nastavimo, da se vsebina objavi v najbolj primernem času za objavo na družabnem omrežju Facebook, pa čeprav smo mi takrat odsotni oziroma nismo na delovnem mestu. Vsi, ki imate Facebook stran z več administratorji pa se boste razveselili tudi naslednje novice.

Končno smo dočakali težko pričakovano dodeljevanje pravic različnim administratorjem, kar nam omogočajo nastavitve petih administratorskih nivojev (od tistega z največ, pa do tistega z najmanj pravicami):

  • Manager (Upravljalec)
  • Content Creator (oseba, ki objavlja vsebino)
  • Moderator
  • Advertiser (Oglaševalec)
  • Insights Analyst (Analitik za vpoglede)

Upravljalec sedaj lahko vsakemu administratorju dodeli posamezno vlogo oziroma nivo ter mu s tem onemogoči dostop do nekaterih dejanj. Kakšne so omejitve posameznega nivoja lahko vidite na v spodnji tabeli.

En velik like za Facebook 🙂

mailing
Ne bi bilo bolj praktično, če bi naše novice enkrat na mesec dobili kar po
e-pošti?
Enkrat na mesec za vas v e-pošti izberemo naše najbolj uporabne prispevke o malih skrivnostih dobrih spletnih strani, trendih v spletnem oblikovanju, trikih za optimizacijo in učinkovitem spletnem marketingu.
Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?