Delamo na različnih področjih, a si vedno skupaj prizadevamo za isti cilj.

Miha Lavtar

Manager
Stagniranje podjetja in/ali osebnosti je stvar, ki podjetje pokoplje. V poslu se je vsak dan potrebno boriti, odkrivati nove poti in le te tudi prehoditi. Zato je Optiweb tudi prišel do tukaj, kjer je, in zato ves čas rastemo.

My story

Že na koncu osnovne šole sem postavil prvo spletno stran, ki sem jo skozi leta vsaj 5x popolnoma prenovil ter si nabral precej izkušenj iz programiranja ter optimizacije za iskalnike, ki sem jih nato izpopolnil v podjetju, ki je bilo takrat vodilno na tem področju. Vendar, potreboval sem nove izzive in po uspešni prodaji domene za 2000 € sem zapustil službo, odprl podjetje ter pri 19. letih pričel pravo poslovno pot. Takrat sem se zaljubil v podjetništvo, ki je postalo stil mojega življenja.

20+ dnevno odpisanih mailov.

Ne stori drugemu tistega, kar ne želiš, da bi drugi storil tebi.

Kaj se ti zdi najbolj pomembno pri komunikaciji z morebitno bodočo stranko?

Odkritost in pa gola dejstva brez dolgovezenja oziroma nakladanja, kaj in kako. Praktično znanje je tisto, s čimer poizkušam prepričati stranko, da smo zelo dobra ekipa in da lahko naredimo praktično karkoli. No, če pa ne moremo, pa znam reči tudi ne in usmeriti na podjetje, ki bo to znalo in ima v tem več izkušenj.

Kako skrbiš za zaposlene v Optiwebu?

Brezplačna pijača, prigrizki, pospravljeni prostori, občasna presenečenja in pa sproščeno vzdušje so ene izmed stvari, za katere se zelo trudim. 

Definitivno verjamem v to, da je na zadovoljstvu zaposlenih potrebno delati, čeprav priznam, da me včasih, ko dobim kakšne očitke, stvar precej mine. :)

Najbolj neumna stvar, ki se ti je zgodila v pisarni?

To, da imam probleme z zaspanostjo, ve vsak, ki me bolje pozna. Eno popoldne, se nisem mogel upreti in za nekaj 10 minut zadremal na mizi. Začela me je tlačiti mora, sem se zbudil in iz neznanega razloga naenkrat vstal. No, ta čas nisem zaspal samo jaz, ampak tudi desni gleženj, ki ni zdržal teže ter se je brezpogojno zvil. Otečen je bil še zelo lep čas ...

Kako ostaneš v koraku s časom (kar se tiče posla)?

Če imajo drugi Facebook zgolj za spremljanje tračev o tem, da se je soseda že tretjič ločila, imam jaz večinoma namenjenega spremljanju konkurence oziroma podjetji iz tujine, ki se ukvarjajo z enako ali podobno storitvijo.

Novici izpod moje tipkovnice

Sveži novici z mojega področja

Sveži novici z mojega področja
Ready to roll up our sleeves and get to work?