Ste naveličani ročnega urejanja vsebine spletne trgovine? Je vsebine enostavno preveč za tovrstno urejanje, ali ste spoznali, da je čas za samodejno posodabljanje vsebine brez vašega truda? Imamo rešitev – uvoz vsebine preko naših modulov.

Želeli smo podrobneje predstaviti problem in rešitev posodabljanja vsebine vaše spletne trgovine. Odgovorili smo tudi na najbolj pogosta vprašanja, na katera boste zagotovo naleteli. Največji problem predstavlja posodabljanje artiklov, zato samo ga podrobneje predstavili. Kljub temu pa se ne ustrašimo iskanja rešitev za sinhronizacijo kategorij, strank, naročil, povezav z vašim računovodskim sistemom, …

Ažurnost vsebine

Ažurnost objavljenih informacij spletne trgovine je zelo pomemben dejavnik, ki lahko močno vpliva tudi na prodajo. Kupci želijo in pričakujejo objavo pravilnih informacij. Kako to zagotoviti? Nadzorna plošča trgovine znotraj sistema Magento vsebuje preprost obrazec za urejanje vsebine, ki ga boste zelo hitro usvojili.

Problem nastane, ko je vsebine enostavno preveč za ročni sistem posodabljanja. Takrat se je smiselno odločiti za masovno posodabljanje podatkov. Do te težave največkrat pride ob povečanju ponudbe. Namesto, da bi vsak artikel posebej shranjevali, za vas izdelamo modul, ki se ga vključi v spletno trgovino in omogoča masovno posodobitev artiklov, kategorij, strank, naročil ter še marsičesa.

Uvoz vsebine in vrsta dokumenta

Če bi vsebino spletne strani veliko raje urejali v enem izmed namiznih programov ter nato ta dokument uvozili v spletno stran za upoštevanje sprememb, uredimo tudi to. Lahko si npr. pomagate s programom Microsoft Excel, kjer v razpredelnici urejate svoje artikle, nato pa namesto shranjevanja vsakega posameznega artikla, to naredite z eno potezo.

Najpogostejši razlog za izdelavo takega modula je pridobitev novega dobavitelja, posledično pa potreba po objavi njihovih artiklov v vaši trgovini. Ob tem se je smiselno pozanimati, če lahko dobavitelj priskrbi informacije o njegovi zalogi v digitalni obliki. Največkrat gre za dokumente s končnico .xml, včasih pa tudi v drugačni obliki (.csv, .txt, .xls). Najbolje je, če so ti dokumenti dostopni preko spleta ter redno osveženi.