Danes se večina trgovcev odloči, da bodo imeli svojo spletno trgovino. Ker jo morajo, ker je tako prav in ker želijo biti prisotni na spletu, kar je skorajda nujno. Spletno trgovino postavijo, nato pa jo pustijo in kar se zgodi, se zgodi. Nekateri trgovci pa se dejansko sami poglobijo v spletno trgovino ali znotraj podjetja določijo osebo, ki skrbi za upravljanje spletene trgovine. Ta oseba je znotraj podjetja najbolj spletno izobražena, kar običajno pomeni, da je inženir po srcu. Je to res vedno dobra odločitev? Berite dalje.

Inženir po srcu, inženir po vodenju spletne trgovine

Spletna trgovina pod vodstvom inženirja po srcu je napolnjena z vsemi mogočimi moduli, avtomatizacijo računov, sinhronizacijo skladišča, follow-up emaili, ko nekdo pozabi, kaj v košarici, kuponi in darilnimi boni, ima najbolj napreden iskalnik, hitrostno formulo Redis za hitro delovanje spletne trgovine, pop-up za dodajanje artikla v košarico in še in še in še. Pri spletnih trgovinah možnih dodelav in dodatkov nikoli ne zmanjka. Spletna trgovina je kot avto, kjer lahko tuning izvajamo v nedogled.

Je spletna trgovina tuning ali orodje za prodajo? Kot je dobro povedal Adam, Tus.si – naloga trgovca je, da prodaja. Zakaj se potem namesto analitičnega pristopa, spremljanja statistike, konverzije nakupov, kanalov prometa, ciljev/prodajnega lijaka in tako dalje, inženir toliko časa posveti inženirskemu delu trgovine? Ker mu je to edino logično oz. poznano. Zato upamo, da danes odpiramo oči vsem spletnim trgovcem, da naredijo korak naprej in začnejo voditi spletno trgovino, ki prodaja.