Je bila vaša spletna stran kaznovana s strani Googla in vas sedaj praktično ni več med vidnimi zadetki na iskalniku Google? Ste preizkusili že vse mogoče, da bi se rešili kazni, pa vam ne uspe? V tem primeru vam svetujemo, da se najprej posvetujete s strokovnjakom, ki bo analiziral stanje in vam pripravil načrt za odstranitev kazni – to smo lahko tudi mi. Če je kazen manjšega obsega, bo za odstranitev kazni to zadoščalo, v primeru večjega obsega, pa se lahko zgodi, da bo potrebno spletno stran preseliti na novo domeno. Ker Google ve, da obstaja tudi ta možnost, se še posebno trudi, da bi take selitve odkril. Če se selitve ne boste lotili pravilno, se lahko zgodi, da vas bo Google odkril in kazen prenesel tudi na novo domeno. Na kaj je torej potrebno biti pozoren?

Kaj moramo in česa ne smemo narediti pri selitvi na novo domeno

  • Če ste bili kaznovani zaradi slabe oz. neprimerne vsebine, je vsekakor na novo domeno potrebno vnesti novo vsebino.
  • Če ste bili kaznovani zaradi slabih povezav, vsekakor ne smete preusmeriti stare domene na novo, saj preusmeritev pomeni tudi preusmeritev vseh povezav.

To ste verjetno že vedeli, sedaj pa si poglejmo, s čim vse Google še lahko izve, da je spletna stran prenesena na novo domeno:

  • Izogibajte se povezav s stare na novo domeno, saj lahko Google to smatra kot preusmeritev. To je seveda zelo dobra rešitev za vse, ki niso vešči preusmerjanja spletnih strani, v primeru selitve strani zaradi kazni, pa je to lahko problem. Primer si lahko ogledate v tem članku.
  • Google pravi, da lahko ugotovi, če se identična spletna stran preseli na novo domeno. Več o tem si lahko pogledate v spodnjem video posnetku (23:05 – 26:13). V kolikor boste spletno stran selili na novo domeno, izkoristite priložnost in izboljšajte tako strukturo kot tudi vsebino spletne strani. S prenovo spletne strani se boste izognili prenosu kazni na novo domeno in izboljšali vašo spletno stran – gre ta t.i. Win-Win situacijo.
Please accept marketing-cookies to watch this video.

David Bergant

You won’t find David in our offices anymore, but we know that no matter where he is now, he is doing a phenomenal job. We’ve kept a piece of them with us as a memory. :)

Be the first one to hear about the latest digital trends and case studies.

Write down your email address below!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.