Google je ponovno osvežil svoj Panda algoritem, ki določa vrstni red spletnih strani med zadetki za določeno poizvedbo oz. iskalni niz. O novih spremembah algoritma se je govorilo že čez vikend, Google pa je dejal, da so spremembe aktivne od danes naprej.

Po Googlovih informacijah bo imela ta sprememba vpliv le na približno 1 odstotek vseh poizvedb v njihovem iskalniku.

Algoritem Panda se je v tem mesecu že posodobil, in sicer 8.6., pred tem pa se je algoritem posodobil konec aprila. Algoritem naj bi se posodabljal enkrat na mesec, vendar je kot kaže Google začutil potrebo po predčasni posodobitvi.

Kar se tiče slovenskih spletnih strani, ki jih optimiziramo, zaenkrat še nismo zasledili večjih sprememb v pozicijah na iskalniku Google, so pa pozicije precej zrasle na naših mednarodnih straneh.

Spremembe Google algoritma večinoma kaznujejo vašo spletno stran oz. pozicijo le te? Kontaktirajte nas in za vas bomo opravili kvalitetno optimizacijo spletne strani. Do sedaj spremembe algoritmov na spletne strani, ki jih optimiziramo še niso imele negativnih, prej pozitivne učinke.

Miha Lavtar

Direktor

Ustanovitelj in direktor Optiweba, ki je svojo podjetniško pot pričel pri rosnih 19 letih. Moja vizija je razvijanje podjetij s srcem in dušo, kar mi je prineslo že 5 nagrad za dobre kadrovske prakse.

Be the first one to hear about the latest digital trends and case studies.

Write down your email address below!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.