V zadnjih letih so se precej spremenili tako organski kot tudi plačljivi zadetki na iskalniku Google, vendar pa so se plačljivi zadetki oz. ‘Pay per click‘ oglasi spremenili precej manj. To pa seveda ne pomeni, da se niso veliko spremenili. Pa si poglejmo nekaj dejstev in nasvetov pri kreiranju PPC AdWords oglasov.

PPC oglasi lahko vključujejo ocenjevanje, fotografije izdelkov, povezave in ostale reči. Včasih se oglasi na vrhu in stranski oglasi prikazujejo na drugačen način, saj se lahko zgodi, da vaše besedilo oglasa Google predstavi na drugačen način. V primeru, da je prva vrstica besedila t.i. ‘call to action‘, in ima na koncu piko za zaključek stavka, jo lahko Google prestavi v vrstico naslova. Kot je razvidno na spodnji sliki, Google loči dva formata prikaza tekstovnih oglasov.

Google pri izboru vrhnjih oglasov upošteva tri glavne faktorje:

  • Relevantnost oglasa
  • Preteklost oglasa
  • Vsota, ki ste jo pripravljeni plačati za prikazovanje oglasa

Pri sestavljanju oglasov za vrhnje pozicije bodite pozorni na naslednje reči:

  • Za večino oglasov napišite kratko in ‘call to action’ prvo vrstico besedila, ki ima na koncu piko, da jo bo Google prestavil poleg naslova oglasa.
  • Če ste lastnik novejše spletne strani in bi radi povečali tudi prepoznavnost vaše znamke, potem na koncu druge vrstice ne dodajte pike, da se bo v prvi vrsti zraven poljubnega besedila izpisal naslov vaše domene.
  • V besedilo vključite relevantne ključne besede.

Oglase ali celotne kampanije vam lahko vodimo tudi mi, zato si oglejte našo ponudbo.

David Bergant

You won’t find David in our offices anymore, but we know that no matter where he is now, he is doing a phenomenal job. We’ve kept a piece of them with us as a memory. :)

Be the first one to hear about the latest digital trends and case studies.

Write down your email address below!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.