V tem članku si lahko preberete katere so najbolj obiskane spletne strani po svetu in v Sloveniji.

Najbolj obiskane spletne strani na svetu

  1. Google: Ameriška spletna stran, katere vrednost je ocenjena na 5,5 milijarde dolarjev, dnevno pa jo obišče preko 190 milijonov obiskovalcev, ki si ogleda več kot 8,3 milijarde strani.
  2. Facebook: 4,8 milijarde dolarjev vredna ameriška spletna stran, ki jo dnevno obišče približno 168 milijonov obiskovalcev, ti pa si ogledajo več kot 23 milijard strani.
  3. Youtube: Ameriška spletna stran, ki jo dnevno obišče več kot 118 milijonov obiskovalcev, le ti pa si ogledajo več kot 7,6 milijarde strani, je vredna 3,4 milijarde dolarjev.
  4. Yahoo: Še ena ameriška spletna stran, katere vrednost presega 2,5 milijarde dolarjev (natančneje 2,7 milijarde). Več kot 94 milijonov obiskovalcev si dnevno ogleda preko 1,8 milijarde strani.
  5. Wikipedia: 1,5 milijarde dolarjev vredna ameriška spletna stran, ki jo dnevno obišče več kot 55 milijonov uporabnikov, le ti pa si ogledajo preko 313 milijonov strani.
  6. Windows Live: Ameriško spletno stran, ki je vredna 1,3 milijarde dolarjev dnevno obišče več kot 45 milijonov obiskovalcev, le ti pa si ogledajo več kot 684 milijonov strani.
  7. Baidu: Najbolj obiskana spletna stran, ki ni ameriška, vredna pa je 1,1 milijardo dolarjev. To kitajsko spletno stran dnevno obišče preko 40 milijonov obiskovalcev, ki si ogleda več kot 3 milijarde strani.
  8. Twitter: To ameriško spletno stran dnevno obišče skoraj 40 milijonov uporabnikov, ki si ogleda več kot 253 milijonov strani. Vrednost je ocenjena na 1,1 milijonov dolarjev.
  9. QQ: Še ena kitajska spletna stran, ki jo mesečno obišče več kot 23 milijonov uporabnikov, le ti pa si ogledajo dobro milijardo strani. Vrednost je ocenjena na 788 milijonov dolarjev.

Med najbolj obiskane spletne strani spadajo še: Blogspot, Amazon, LinkedIn, MSN, WordPress, eBay, Bing, Google za posamezne države (indijski, kitajski, francoski, nemški,…) itd.

Naj na koncu omenimo še to, da za spletne strani po svetu obstajata dva kriterija razverščanja, in sicer po številu obiskov in po priljubljenosti posamezne spletne strani, zato se ne čudite, če boste našli tudi drugačno razvrstitev spletnih strani.

Najbolj obiskane spletne strani v Sloveniji

Po sicer malo starih podatkih iz marca 2012 je v Sloveniji najbolj obiskana spletna stran še vedno 24ur.com, ki jo je marca 2012 obiskalo več kot 710.000 obiskovalcev, kar pomeni več kot 50% vseh uporabnikov spleta v Sloveniji. Na drugem mestu je spletna stran siol.net, tretji pa je najdi.si. Vse ostale spletne strani so imele v marcu 2012 manj kot 500.000 obiskovalcev, seznam 20 najbolj obiskanih spletnih strani pa lahko vidite spodaj.

Vir: http://www.ris.org/uploadi/editor/1336074328mossmarec2012.pdf

David Bergant

You won’t find David in our offices anymore, but we know that no matter where he is now, he is doing a phenomenal job. We’ve kept a piece of them with us as a memory. :)

Be the first one to hear about the latest digital trends and case studies.

Write down your email address below!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.