Google Local je namenjen predvsem podjetjem, ki poslujejo na fizičnih lokacijah. Na splošno bi lahko rekli, da je to Google+ stran, kjer vas lahko uporabniki ocenjujejo in komentirajo vaše delo. Glede na to, da je izdelava Google Local strani zelo preprosta, vam uporabo vsekakor svetujemo.

Glavne koristi, ki jih Google Local prinaša podjetjem

  • Prikazovanje vašega podjetja med lokalnimi zadetki v iskalniku Google.
  • V primeru, da nekdo išče vaše podjetje, se mu desno od zadetkov na iskalniku prikažejo vse osnovne informacije o vašem podjetju (naslov, kontakti, delovni čas itd.), ocene, mnenja in zadnje objave na Google+.
  • Ko nekdo išče vašo konkurenco na enakem območju, se mu lahko kot predlog oz. ‘Drugi so iskali tudi:’ prikaže tudi vaše podjetje.
  • S pomočjo komentarjev in ocen lahko zaznate morebitne pomanjkljivosti v vaših storitvah in tako izboljšate vašo ponudbo.
  • Z Google AdWords Express lahko oglašujete vaše lokalno podjetje le na določenem teritoriju.

Google AdWords Express je zagotovo ena izmed najboljših in najnaprednejših rešitev lokalnega oglaševanja, več pa si lahko ogledate v spodnjem videu v angleškem jeziku.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Kako ustvariti Google Local stran?

  1. Najprej v iskalnik Google vpišite vaše podjetje in preverite, če se med zadetki pojavi tudi zadetek z oznako zemljevida z vašim naslovom in kontaktnimi podatki.
  2. Če se le ta prikaže, ga kliknite in potem kliknite še na ‘Upravljaj to stran’ oz. ‘Manage this page’.
    upravljaj-to-stran
  3. V primeru, da se zadetek zemljevida s kontakti ne prikaže, si ustvarite novo Google Local stran. Če Google+ stran že imate, nadaljujte s korakom 5.
  4. Najprej si ustvarite novo Google+ stran za podjetja in izberete kategorijo ‘Lokalno podjetje ali mesto’ oz. ‘Local Business or Place’.
  5. Z vpisom vašega naslova se poiščite na zemljevidu.
    iskanje-naslova
  6. V primeru, da je vaše podjetje že na seznamu, je potrebno potrditi lastništvo, če podjetja ni na seznamu, pa ustvarite novo.
    vnesi-podatke

Zaključek

Google Local je vsekakor uporaben za vsa lokalna podjetja, pa naj bo to bar, frizer, vulkanizer ali krovec, pa še svojo storitev ponuja samo na sedežu podjetja ali pa tudi pri strankah v določenem radiu okrog sedeža podjetja. Google Local se je sicer od svojega začetka pa do danes kar precej spremenil in se verjetno tudi še bo, zato nas spremljajte in ostanite na tekočem. :)

David Bergant

You won’t find David in our offices anymore, but we know that no matter where he is now, he is doing a phenomenal job. We’ve kept a piece of them with us as a memory. :)

Be the first one to hear about the latest digital trends and case studies.

Write down your email address below!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.