Magento platforma. Open-source platforma, ki neverjetno raste in trenutno vodi v eCommerce svetu. Poganja blizu 30 % vseh spletnih trgovin (Enterprise in Community skupaj). Je mogoče z Magento platformo tudi v Sloveniji narediti uspešno eCommerce zgodbo?

Odgovor je preprost – DA. To je dokazalo tudi podjetje EKWB iz Komende, ki je v šestih mesecih preseglo milijon € (1.000.000 €) prodaje preko spletne trgovine na platformi Magento, ki je prišla izpod hitrih prstov Optiweb ekipe.

Kdaj Magento in kdaj ne?

Blog članek Shopify vs Magento – preprosto ali kompleksno velja še danes.

Magento je zver, ki jo je treba ukrotiti, da deluje ODLIČNO. Nizek proračun in dolga specifikacija bosta pri Magentu vodila v pol-izdelek, ki nikoli ne bo dobro deloval. Nivo znanja, ki ga Magento zahteva, je namreč tako visok, da za 2000 € (celotna vrednost projekta) ni mogoče dobiti ekipe (dobrega programerja /oblikovalca), ki bo naredila TOP trgovino z več moduli TER jo na mesečni ravni pravilno vzdrževala /nadgrajevala.

Hybrise – IBM WebSphere – Oracle ATG – ostalo

Magento platforma je zaradi open-source skupnosti napredovala do verzije, ki je zanimiva tudi večjim enterprise podjetjem. Tudi Tero Juola, ki ima 19 let izkušenj na ecommerce področju ter praktične izkušnje na Magento, WebSphere Commerce ter Hybris namestitvah, pravi, da Magento ponuja najhitrejšo pot do splavitve trgovine, najmanjši strošek razvoja ter najhitrejši ROI od vseh Enterprise platform.

Hkrati, kot prednost, navaja, da pri Magento nismo vezani na določenega izvajalca in imamo na voljo več kot 6500+ modulov ter 2000+ certificiranih razvijalcev, ki lahko priskočijo na pomoč. Več o primerjavi, ki jo je naredil Tero Juola, si lahko ogledate na SlideShare. Podjetje NBS System pa je pripravilo tudi razpredelčni prikaz vseh pomembnih lastnosti in oceno za posamezno platformo.