V današnjem času se vedno več ambicioznih posameznikov odloča za svoj posel na spletu. Komunikacija s ciljno publiko še nikoli ni bila enostavnejša. S pomočjo družabnih omrežij, spletnih oglaševalskih kanalov in s pravim pristopom lahko na svojo spletno stran hitro pripeljete želeno občinstvo. Ko vam to uspe, je treba poskrbeti, da obiskovalce vključite v nadaljnjo interakcijo na spletni strani in ustvarite zanimanje za svojo znamko ali izdelek.

Če želite, da vaše ciljno občinstvo na strani dosega določene cilje, kot so nakup, pridobivanje email kontaktov ali poslana povpraševanja, je treba premisliti in ustrezno načrtovati prav vsako podrobnost na spletni strani: vse od barv do tipografije, vsebine in hitrosti spletne strani, kot tudi funkcionalnosti, oblike in vsebinske strategije. Pri vsem tem je treba imeti v obziru vizualno privlačnost strani, nikakor pa se ne sme zanemariti tudi kakovosti uporabniške izkušnje.

V tem prispevku smo na enem mestu zbrali 8 pomembnih stvari, na katere morate biti pozorni, ko začenjate s svojim spletnim poslom.

1. Namen in cilj spletne strani

Preden začnete s postavitvijo nove spletne strani, se je treba vprašati “Kaj je cilj te spletne strani?” in “Kaj je tisto, kar želim od obiskovalca?”. To je lahko grajenje prepoznavnosti vaše znamke, pridobivanje novih stikov prek prijav na e-novice, prejemanje povpraševanj itd. Le z natančno opredelitvijo namena in ciljev lahko pozneje ocenite, če ste s svojo stranjo dosegli želene rezultate.

2. Določanje ciljne skupine

Poznavanje vaše ciljne skupine nedvomno pripomore h grajenju dobre vsebinske strategije, saj veste, koga želite nagovoriti in prepričati, da izvede neko dejanje. Spletna trgovina z oblačili bo imela popolnoma drugačen pristop od spletne trgovine za navdušence raznih tehnoloških igrač. Poznavanje vaših obstoječih in potencialnih kupcev naj narekuje tudi videz in vtis strani, barve, pisave itd.