Ste vedeli? Podjetje TRSPLET s.p. je 4.maja 2015 spletno stran preusmerilo na Optiweb.

Podjetje Optiweb je na trgu že 6 let in ponuja celostno storitev spletnega nastopa. Poskrbimo za izdelavo spletnih strani na sistemu Wordpress in spletnih trgovin na platformi Magento.

Ukvarjamo se tudi z različnimi kanali spletnega marketinga; od različnih Google Adwords oglasov do Facebook oglaševanja. Posebej ponosni smo na naše uspehe pri optimizaciji spletnih mest za iskalnike, kjer že od začetka dosegamo odlične rezultate.

Želite predloge in nasvete, kako izboljšati vaš spletni nastop? Kontaktirajte nas prek
spletnega obrazca.

kuverta Lahko pa se vpišete tudi na seznam prejemnikov naših mesečnih e-novic, v katerih predstavljamo najnovejše trende (poslovnega) spletnega sveta. Nanje se lahko prijavite tukaj.

vsebina senca

Optimizacija spletnih strani

iskalniki

Statistika kaže, da 90% uporabnikov spleta v spletnih iskalnikih pregleduje samo prvo stran zadetkov. Zato je pravilna in kvalitetna optimizacija internetne strani garancija za višje uvrstitve v iskalnikih, prav tako pa pripomore predvsem k stalnemu in konstantnemu pritoku obiskovalcev na spletno stran. Posledično se to odraža tudi na večji prodaji.

Naraščanje uporabnikov spleta in tudi naraščanje uporabe spletnih iskalnikov kaže na pomembnost optimizacije in prilagojenost vsebine strani na največje iskalnike. Torej pomemben element, ki ga mora vsebovati vsaka resna internetna stran.

iskalniki

Zakaj optimizirati spletno stran za iskalnike?

Vpis spletne strani v iskalnike izvedemo tako, da izpolnimo preprost obrazec. Vendar pa samo vpis v iskalnike ne zadošča za visoko uvrstitev. Neoptimizirana spletna stran bi bila uvrščena na recimo 455 mesto, med več kot 100 tisoč danimi rezultati. Na prvi strani iskalnikov pa jih je ponavadi okrog 10.

Večina uporabnikov iskalnikov nikoli ne pogleda na drugo stran rezultatov iskanj

75% iskalcev nikoli ne pogleda preko prve strani rezultatov iskanj (Vir: Georgia Institute of Tehnology). Večina iskalnikov prikaže na eni strani le 10 rezultatov, večina iskalcev pa nikoli ne pogleda rezultatov tudi na drugi strani. Za spletno stran, ki je na recimo 11 mestu rezultatov, pomeni uvrstitev precejšnjo izgubo obiskovalcev, ki so tudi potencialni kupci.

iskalniki

Stran prijazna iskalnikom

Iskalniki samodejno vsak dan prečesavajo splet in si vsebino zapomnijo. Zato mora vaša spletna stran iskalnikom omogočiti, da jo preberejo in določijo njen smisel. V primeru, da iskalnik ne razbere glavne niti vaše spletne strani pomeni, da je ne bo pravilno predstavil iskalcu.

Mi vam izdelamo spletno stran, ki je prijazna do iskalnikov, tako da ti hitro ugotovijo bistvo vaše spletne strani in jo tudi pravilno in visoko prikažejo med iskalnimi zadetki za vaše ključne besede. Kratica za spletno optimizacijo za iskalnike je SEO - v angleščini: Search Engine Optimization (Search Engine = iskalnik, Optimization = optimizacija).

Ali je optimizacija nateg?

Če je izvedena pravilno in stranki niso obljubljeni pretirani rezultati, potem ne! Zavedati se moramo dejstva, da je Googlu in ostalim iskalnikom, v interesu uporabnikom podajati kakovostno vsebino. Zato stalno spreminjajo iskalne algoritme za čim bolj relevantne rezultate. Google namreč živi od oglasov, ki so prikazani poleg organskih zadetkov in je zato zanj ključno, da ga ljudje uporabljajo. Če bodo šli iskalci h konkurenci, jim bodo sledili tudi oglaševalci, zato si ne morejo privoščiti, da bi lahko njihov iskalnik zlorabljali.

Ker pa na kratki rok določene tehnike vseeno prinesejo rezultate, se jih nekateri poslužujejo in s tem tudi služijo. Vendar na dolgi rok izgubi stranka, saj Google njeno stran, zaradi nedovoljenih tehnik, izbriše iz rezultatov. Preberite si članek na blogu, kjer razmišljamo kam pelje pretirana uporaba SEO tehnik.


vsebina senca