Ste vedeli? Podjetje TRSPLET s.p. je 4.maja 2015 spletno stran preusmerilo na Optiweb.

Podjetje Optiweb je na trgu že 6 let in ponuja celostno storitev spletnega nastopa. Poskrbimo za izdelavo spletnih strani na sistemu Wordpress in spletnih trgovin na platformi Magento.

Ukvarjamo se tudi z različnimi kanali spletnega marketinga; od različnih Google Adwords oglasov do Facebook oglaševanja. Posebej ponosni smo na naše uspehe pri optimizaciji spletnih mest za iskalnike, kjer že od začetka dosegamo odlične rezultate.

Želite predloge in nasvete, kako izboljšati vaš spletni nastop? Kontaktirajte nas prek
spletnega obrazca.

kuverta Lahko pa se vpišete tudi na seznam prejemnikov naših mesečnih e-novic, v katerih predstavljamo najnovejše trende (poslovnega) spletnega sveta. Nanje se lahko prijavite tukaj.

reference spletnih strani
20th October

Stalno osveževanje del spletne vsebine – ajax jquery.get – javascript setinterval

Osveževanje spletne strani s pomočjo javascript-ajax naveze je danes že vsem dobro poznano. Tudi na T&R splet blogu smo o tem že veliko pisali, sedaj pa si poglejmo kratek primer namenjen začetnikom kako na spletni strani osvežimo le košček vsebine s pomočjo jquery ajax get klica ter javascript setInterval funkcije.

S pomočjo javascript setInterval funkcije dosežemo, da se naša vsebina oz. naši rezultati osvežujejo na določnem interval, v našem primeru osveževanje koščka spletne strani poteka na 15 sekund.

[javascript]
jQuery(document).ready(function(){
setInterval(“fetchResults()”, 15000);
});

function fetchResults() {
jQuery.get(“fetchResults.php”, {}, function(data){
jQuery(‘#rightBar’).attr(‘innerHTML’, data);
});
}
[/javascript]

Opis delovanja skripte

Ko je spletna stran naložena, kar zaznamo preko jQuery(document).ready dogodka, nastavimo interval, ki bo klical našo funkcijo za osveževanje rezultatov na vsakih 15 sekund. V naši fetchResult funkcijo nato uporabimo jQuery get klic, ki kreira asinhrono povezavo na našo php skripto, ki vrne nove podatke. Dobljene podatke nato prepišemo v naš div, kjer se nahaja stara vsebina. Tako so podatki posodobljeni.

Optimizacija – hitrost

Stalno osveževanje določene spletne vsebine v prehitrem intervalu zna strežnik z visokim prometom kaj kmalu spraviti na kolena. Zato vam priporočamo, da v PHP skripti uporabite keširanje (začasno shranjevanje) rezultatov v primeru, da izvajate potratne operacije. Idealen pristop pa bi bil s ajax push metodo.


Dodaj komentar

You must be logged in to post a comment.