ZA NAMI JE ŽE VELIKO PROJEKTOV. PRI VSAKEM SE NEKAJ NAUČIMO. NAŠE IZKUŠNJE IN PROJEKTE RADI DELIMO Z VAMI.

tersus

Tersus

Kaj smo naredili:
  • Optimizacija spletne trgovine
  • Oblikovanje spletne trgovine
  • Izdelava spletne trgovine
  • Optimizacija spletne strani

Opis projekta

Podjetje Tersus se ukvarja z maloprodajo in veleprodajo različnih produktov. Vsaka kategorija produktov je imela svojo domeno in svojo spletno stran, zato je to vplivalo tudi na pozicije, saj vse strani niso bile dobre uvrščene. Še večji problem pa je bilo tudi vzdrževanje različnih spletnih strani.

Zato smo vse različne strani združili in postavili spletno trgovino Tersus.si. Ta domena podjetju daje večjo prepoznavnost kot prejšnje generične domene (elektricno-ogrevanje.si…). Poskrbeli smo tudi za novo obliko strani, ki je tudi popolnoma odzivna (responsive). Tako smo zagotovili, da se spletna stran vedno prikazuje optimalno, ne glede na to, ali si jo obiskovalci ogledujejo na največjih monitorjih, tablicah ali telefonih.

Po izdelavi trgovine smo se poglobili še v on-site optimizacijo ter uredili vse pomembnejše elemente za dobro uvrščanje na iskalnikih. Z dodatno off-site optimizacijo, oziroma s pridobivanjem povezav, pa smo v prvih mesecih vidno napredovali na višje pozicije. Postopoma napredujemo proti prvim mestom na iskalniku, pa čeprav ima veliko ključnih besed zelo močno konkurenco.

Uredili smo tudi kopijo spletne strani za hrvaški trg: www.tersusgroup.hr

 

Metode dela

Pri delu smo uporabili različna orodja.

Izdelava spletne trgovine:

  • Magento: izdelava spletne trgovine

On-site in Off-site optimizacija:

  • Google AdWords: Analiza ključnih besed
  • Google Analytics: Analiza obiska spletne trgovine in toka obiskovalcev
  • SEO SpyGlass: Pregled obstoječih povezav in analiza konkurence
  • Position Spider: spremljanje poziciji ključnih besed na iskalnikih

 

Cilj naročnika

Cilj naročnika je bil povečanje prodaje in podjetju zagotoviti večjo prepoznavnost, to pa smo dosegli s primerno kategorizacijo artiklov ter povečanjem obiska spletne trgovine. Na prva mesta smo se za veliko ključnih besed zavihteli kar hitro s pomočjo oglaševanja in optimizacije, z rednim in doslednim delom pa tam ostajamo še danes.

Rešitev

Že med postopkom izdelave spletne strani smo začeli z analizo ključnih besed, ter temu primerno prilagodili tudi ciljne podstrani, nato pa se je pričela On-site optimizacija. On-site optimizacija je zajemala izpolnitev vseh meta podatkov za ključne besede, preusmeritve, ureditev URL naslovov, ureditev kategorij, povezava z orodjem Google Webmaster Tools.

Poleg On-site optimizacije smo pričeli tudi z Off-site optimizacijo, ki jo konstantno opravljamo še danes, glede na spremembe algoritmov pa tudi prilagodimo način dela. Spremljanje pozicij opravljamo z lastnim orodjem Position Spider, naročnik pa vsak mesec prejme tudi poročila o preteklih in tekočih pozicijah. Podatke o samem obisku trgovine pridobivamo z orodjem Google Analytics.

Rezultati optimizacije

tersus_grafNa področju ogrevalne in hladilne tehnike je konkurenca zelo zahtevna, a kljub temu smo z rednim in doslednim delom dosegli zelo dobra mesta. Za podjetje Tersus d.o.o. optimiziramo preko 130 ključnih besed in skoraj vse ključne besede so uvrščene na prvo stran iskalnih zadetkov.

Mesečni obiski prek iskalnikov

Od začetka optimizacije v juliju 2013 do konca aprila 2015 se je obisk strani prek iskalnikov povečal za več kot 10-krat in sicer bolj natančno za kar 1029,57%.

Kar precej pa se je povečal tudi odstotek obiskovalcev, ki so do strani dostopali prek iskalnikov. Ta je sprva znašal dobrih 16%, dvignil pa se je na 39%. Številka bi bila sicer še večja, a za podjetje Tersus d.o.o izvajamo tudi oglaševalske kampanje in je posledično delež organskih iskanj malce manjši, kot sicer.

Če povzamemo še število unikatnih obiskovalcev, pa se je le-to povečalo za dobrih 400% oz. za več kot 4x. Na grafu si lahko ogledate mesečni obisk prek iskalnikov, opazili boste tudi dva padca obiska, ki sta posledica sezonske ponudbe izdelkov omenjenega podjetja, vzemimo za primer produkte namenjene ogrevanju naših objektov, le-teh skoraj nihče ne kupuje pomladi in poleti.

Ključne besede

Kot smo že omenili malce višje, za podjetje Tersus d.o.o. optimiziramo preko 130 ključnih besed, nekaj najpomembnejših ključnih besed in njihove pozicije pa si lahko ogledate v spodnji tabeli.

Ključna beseda
Mesto pred optimizacijo
Mesto na 21.5.2015
toplotna črpalka
85
1
toplotne črpalke
75
2
talno gretje
19
4
električni radiatorji
15
2
električno talno gretje
20
2
električno ogrevanje
6
3
sončni kolektorji
21
3

 

Spletna stran podjetja
Spletna stran podjetja:
Ekipa
Pri projektu so sodelovali
Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?