ZA NAMI JE ŽE VELIKO PROJEKTOV. PRI VSAKEM SE NEKAJ NAUČIMO. NAŠE IZKUŠNJE IN PROJEKTE RADI DELIMO Z VAMI.

Facebook oglasi za boljše poznavanje spletne trgovine

Facebook oglasi za boljše poznavanje spletne trgovine

Facebook ni le kanal spletne promocije, ampak ponuja tudi odlično platformo za interakcijo z vašimi (potencialnimi) strankami. Vendar pa vas te v množici FB strani težje, predvsem pa počasneje najdejo brez pomoči Facebook oglasov.

Vas zanima, kako smo z njimi kar 34x povečali število oboževalcev spletne trgovine Mayoo?

Predstavitev podjetja

Mayoo.si je spletna trgovina, v kateri lahko otroški modni navdušenci in njihovi starši izbirajo med številnimi otroškimi oblačili za vsak dan in tudi za posebne priložnosti.

Posebno velika je tudi izbira modnih dodatkov, med katerimi še posebej izstopajo zabavna krilca Shwings. Z njimi lahko še tako dolgočasne čevlje ponovno naredite zanimive.

Predstavitev podjetja

Problem

Spletna trgovina Mayoo je začela delovati julija 2013. Za svojo promocijo je uporabljala različne spletne kanale. Eden od njih je bila tudi Facebook stran, na kateri so bila objavljena prikupna oblačila, ki so na voljo v spletni trgovini. 

Žal pa je Mayoo stran v množici Facebook strani ostala neopažena. Imela je le 25 oboževalcev, majhna pa je bila tudi interakcija. Oboževalci so namreč le malokrat kliknilli na "všeč mi je", komentirali objave in jih delili naprej.

Rešitev

Skupaj z naročnico smo naredili malce bolj pestro vsebino objav, ki bi utegnila zanimati ciljno skupino.

Na Facebook strani Mayoo tako potencialni obiskovalci najdejo zanimive predloge, kaj otrokom pripraviti za kosilo, zanimive citate o otrokih, včasih pa naročnica objavi tudi zanimiv kos otroškega oblačila, ki ga je možno kupiti v Mayoo spletni trgovini. Tako je naročnica poskrbela, da bo na Facebook strani pričaka zanimiva in uporabna vsebina.

Naša naloga pa je bila, da s pomočjo Facebook oglasov na Mayoo Facebook stran pripeljemo čim več obiskovalcev iz ciljne skupine. 

Prvo, testno obdobje je trajalo 1 teden, na dan pa smo v oglaševanje vložili 3 €; okvirno pa smo prek Facebook oglasov vsak dan želeli pridobiti 25 novih obiskovalcev. Ciljna skupina Facebook oglasov pa so bile mame, ki oblačila za svoje otroke kupujejo tudi preko spleta.

Oglasi

Da bi ugotovili, kateri oglasi se naši ciljni skupini zdijo najbolj zanimivi, smo pripravili 3 kategorije različnih oglasov, ki so se razlikovali tako po vsebini kot tudi po uporabljenih slikah.

 • Oglasi za večje poznavanje spletne trgovine Mayoo

 

 • Oglasi z oblačili, ki so na voljo v spletni trgovini  (oblačila za punce, oblačila za fante, Shwings)

            

 • Uporabili pa smo tudi sponzorirane zgodbe

Targetiranje oglasov

S targetiranjem oglasov smo poskrbeli, da so se oglasi zares prikazovali naši ciljni skupini.

Rezultati

Za začetek smo Facebook oglase testno predvajali 1 teden. In rezultati so bili spodbudni. V tem času smo v oglase vložili 21 €, zbrali pa so 281 oboževalcev.

Izkazalo se je, da je en sam oglas poskrbel za večji del novih oboževalcev. Oglas za krilce Shwings pa ni generiral niti enega novega všečka, zato smo malce spremenili taktiko ter zanje poiskali novo ciljno skupino in tej prilagodili tudi oglas.

Zaradi dobrih statistik prvega tedna smo kampanjo podaljšali na 1 mesec, končne statistike pa si lahko pogledate spodaj.

 Najbolj uspešen oglas

 Za največ klikov, lajkov in ogledov vsebine  je poskrbel spodnji oglas. 

Najmanj uspešen uspešen oglas

Oglas s Shwingsi ni generiral niti enega novega oboževalca. Zato smo malce spremili taktiko in pripravili dodatne oglase, ki pa smo jih usmerili na mlajšo ciljno skupino - mlade med 13. in 18. letom.

Nov oglas za Shwings in novo targetiranje se je izkazalo za dobro potezo, kajti oglas za novo ciljno skupino je skupaj zbral več kot 100 novih oboževalcev.

Končne statistike

Po dobrih rezultatih prvega tedna smo kampanjo podaljšali na 1 mesec.  Vas zanimajo končne statistike?

 • oglase za spletno trgovino Mayoo  je videlo 39.046 ljudi. 
 • povprečno so oglase videli 9x.
 • skupaj so se oglasi prikazali 342.298x.
 • na oglase je kliknilo 1211 različnih ljudi.
 • CTR  je bil odličnih 0.419 % (povprečen CTR na Facebooku je 0.04 %-0.05 %)
 • prek FB oglasov je Mayoo Facebook stran dobila 856 novih oboževalcev.

In stroški?

 • skupaj smo v Facebook oglase vložili 88 €
 • strošek za 1000 prikazov oglasa je bil 0.26 €
 • povprečno pa smo za klik plačali 0.06 €
 • povprečno smo za novega oboževalca plačali 0.10 €.

Ključni povzetki

Testiranja različnih oglasov
Za uspešne kampanje so bistvena testiranja in pripravljenje novih oglasov, ki bi lahko spodbudili dodatne klike. Spreminjamo naslov, osrednje besedilo in sliko.

Neprestano prilagajanje kampanj
Tudi učinkoviti oglasi zgubijo zagon, saj se jih ciljna skupini naveliča. Zato je nujno stalno spremljanje oglasov in pripava novih, ko pade CTR.

Izbira pravega targetiranja
Velik pomen ima tudi pravilno targetiranje oglasov in prilagajanje vsebine oglasa ciljnim skupinam.

Zanimiva vsebina vaše Facebook strani
Po kliku na oglas mora vaše potencialne oboževalce pričakati zanimiva vsebina, saj bo prav zaradi nje obiskovalec kliknil na “Všeč mi je”.

Spletna stran podjetja
Spletna stran podjetja:
Ekipa
Pri projektu so sodelovali
Ste pripravljeni, da skupaj zavihamo rokave in se lotimo dela?