S skupnimi močmi smo zaključili izdelavo vaše nove spletne strani – videz strani je sodoben in skladen z najnovejšimi trendi, vsebina je sveža in dobro pripravljena, slike so urejene in prilagojene vsebini. Poskrbljeno je, da vas ljudje najdejo prek spletnih iskalnikov, vse skupaj pa kar vabi stranke, da se sprehodijo po vašem spletnem mestu in vaše podjetje bolje spoznajo.

Vse lepo in prav – prej ali slej pa bodo potrebni manjši popravki vsebine, morda se boste odločili prevesti stran v novo jezikovno različico, dodati novo sliko, novico ali uspešen projekt, s katerim boste vaše obiskovalce še lažje prepričali. Za vas smo pripravili nekaj napotkov in navodil, kako se lotiti sprememb na vaši spletni strani in nekaj trikov za čim lažje in udobnejše delo. Vse, da spletno stran obdržimo najmanj na istem nivoju kot na začetku.

Prijava v administracijo in prvi koraki

Skupaj z objavo strani ste prejeli povezavo za prijavo v administracijo vaše spletne strani ter uporabniško ime in geslo. Ne bojte se malce poklikati po administraciji  in si pogledati možnosti, ki so vam na voljo. Za večino uporabnikov bodo najbolj aktualni meniji Prispevki (Posts), Strani (Pages) in morebitni dodatni tipi prispevkov (npr. vnos v portfolio, produktov, publikacij – oz. karkoli že prikazujete na svoji strani).

Kaj je novega – dodajanje novic na vašo spletno stran

Vsaj občasno objavljanje novic na vaši spletni strani bo poskrbelo, da bo vsebina sveža in zanimiva tako za nove obiskovalce kot za tiste, ki se vračajo na vašo spletno stran. Če ste se pri načrtovanju in izdelavi spletne strani odločili za možnost obveščanja obiskovalcev o najnovejših dogajanjih, je prostor za novice na vaši strani že pripravljen in čaka le še vnos objav.

Novice v administraciji dodajate preko menijske postavke Prispevki (Posts). Ob kliku na to možnost se vam prikaže seznam že obstoječih novic. S klikom na naslov se vam odpre vmesnik za urejanje posamezne novice, ki ga uporabite takrat, ko želite spremeniti ali popraviti že objavljen prispevek.

Če želite stranko obvestiti o nečem novem, pa izberete možnost Dodaj nov (Add new). Odpre se vam vmesnik za vnašanje nove novice.

V osrednjem polju so vam na voljo polja za naslov novice in njeno vsebino, na desni strani pa s klikom na Nastavi predstavljeno sliko nastavite tudi glavno sliko novice.