Nestrpno pričakujete svoj veliki dogodek — ali bolj ljudi, ki bi se nanj odzvali?
Doseganje ciljne publike, ki bi se udeležila dogodka, je v današnji poplavi medijev lahko kar velik zalogaj; zato predstavljamo nekaj smernic, ki se jih za učinkovito promocijo velja držati.

Kakor pri vseh družabnih tematikah tudi tukaj ne gre zanemariti daleč najpogosteje uporabljenega družabnega omrežja: Facebook. Ena od funkcij, ki jih Facebook ponuja, je namreč prav Facebook Events: funkcija, ki se vedno znova izkaže za najboljšo izbiro pri pridobivanju in ohranjanju pozornosti ciljne publike — od začetka pa do konca dogodka.
Poleg organskega dosega objave pa lahko izkoristite tudi možnost plačljivega oglaševanja, kjer z dobro strategijo, pravilnim načrtovanjem in izvedbo poskrbite za odlično promocijo in razširitev prepoznavnosti. Te lastnosti plačljivo oglaševanje postavljajo v sam vrh orodij, primernih za promocijo dogodka – še posebej, ko do njegovega začetka odštevamo zadnje dneve.

Zakaj Facebook?

Bistvo vsakega dogodka je družabno srečanje — Facebook pa je najhitreje rastoča družbena platforma za virtualno družabno interakcijo. Zakaj torej dogodka ne bi promovirali na omrežju, ki ga uporablja skoraj polovica celotne Slovenije?

Kako dogodek umestiti na družabni zemljevid?

Prvi korak je seveda ustvariti dogodek. Za razliko od osebnega profila, kjer morajo osebe, ki lahko vidijo vaše objave, najprej sprejeti vašo prošnjo za prijateljstvo, je na poslovnem profilu pomemben všeček strani — ta vsakemu sledilcu omogoča, da vidi vsebino, ki jo objavljate na strani. Z objavo dogodka na Facebook-ovi poslovni strani se tako močno poveča njegova vidnost, ta pa posledično vpliva tudi na večjo udeležbo.

Prednosti promocije na Facebook-u v primerjavi s tradicionalnimi kanali