Dostopnost in prepoznavnost na spletu je vse bolj pomembna, seveda pa le izdelava spletne strani ne bo dovolj, saj je potrebna tudi promocija le te. Najpogosteje se promocija izvaja zaradi tega, ker želimo izboljšati oz. povečati prepoznavnost in obisk spletne strani, posledično pa tudi število in vrednost nakupov in na koncu tudi dobiček.

Spletno stran lahko promoviramo na veliko načinov, tu pa si lahko ogledate katere načine vam najbolj priporočamo.

Google Adwords

To je zagotovo najboljši način oglaševanja na spletu, saj se oglasi prikazujejo le tistim, ki jih vaša storitev ali produkt zanima. Cena oglaševanja je na klik ali na prikaz, le ta pa običajno ni prav visoka, tako da bi ob dobro načrtovani in izpeljani oglaševalski kampanji morali precej povečati vaš promet oz. dobiček. To je sicer lahko srednje ali dolgoročna rešitev, v primerjavi z optimizacijo za iskalnike, pa Google Adwords oz. Google oglaševanje smatramo bolj kot kratkoročno rešitev. Podrobnejšo primerjavo med Google oglaševanjem in optimizacijo za iskalnike si lahko ogledate tu. Za načrtovanje in vodenje oglaševanja vam svetujemo, da se obrnete na strokovnjaka, saj boste le tako lahko iz oglaševanja izvlekli kar največ. Oglejte si našo ponudbo oglaševanja.

Optimizacija za iskalnike

V kolikor želite promocijo na dolgi rok, se vam vsekakor izplača optimizacija za spletne iskalnike, saj je le ta cenovno ugodna in na dolgi rok precej uspešna. Optimizacije se nikakor ne lotite sami, sploh če se na le to ne spoznate, saj je to ena izmed panog, ki se stalno spreminja, zato pa je ažurnost oz. stalno spremljanje sprememb algoritma zelo pomembna. V veliki prednosti so tisti izvajalci, ki optimizacijo opravljajo za več strank, saj se lahko od vsake spletne strani, ki jo optimizirajo nekaj naučijo s tem pa si pridobijo tudi veliko izkušenj. Taki izvajalci, kot je razvidno iz naših referenc, smo tudi mi.

Optimizacija na krajši rok ni najbolj primerna, saj se v krajšem času skoraj da ne da priti do vidnih rezultatov. Prvi rezultati so običajno vidni po nekaj mesecih, je pa vse odvisno od starosti, velikosti in predhodne promocije spletne strani. Na začetku vam vsekakor priporočamo, da uporabite tako Google Adwords, kot tudi optimizacijo za iskalnike. Ko bodo pri optimizaciji vidni rezultati, lahko Google oglaševanje prekinete, v primeru, da imate dobro vodeno oglaševalsko kampanjo, ki vam nosi dobiček, pa je ukinitev le tega skoraj da brezpredmetna.

Oglejte si ponudbo optimizacije za iskalnike.

Družabna omrežja

Družabna omrežja so vse bolj priljubljena, zato je na njih skoraj da potrebno biti prisoten, kar pa je seveda odvisno od vaše panoge in vaše ciljne publike. V Sloveniji je daleč najbolj priljubljeno omrežje Facebook, na katerem si lahko ustvarite svojo stran ali pa tudi oglašujete. Poleg tega se uporabljalo še nekatera druga družabna omrežja, kot sta npr. Twitter in Google+, ki pa trenutno še kar precej zaostajata. Oglejte si še članek Priljubljenost družabnih omrežij, kjer boste izvedeli kdo in katera družabna omrežja uporablja, ter kje se vam splača biti prisoten. Poleg tega vam svetujemo tudi, da si preberete kdaj je najbolj primerno objavljati na različnih družabnih omrežjih, da bodo vaše objave dosegle kar največje število uporabnikov, ki ga najdete tu.

V kolikor se ne spoznate na družabna omrežja ali se s stranjo na omrežju nimate časa ukvarjati, lahko le to ustvarimo in urejamo tudi mi. Več si oglejte v naši ponudbi.

Spletni imeniki in baze

Za boljšo prepoznavnost lahko spletno stran vpišete tudi v razne spletne imenike in baze. Za vpis v spletne imenike se praviloma poskrbi že v sklopu optimizacije spletne strani. V kolikor je vaše podjetje že vpisano v razne baze podjetij, poleg vpišite še vašo spletno stran, saj vas bodo tako lažje našli vsi, ki iščejo prav vaše podjetje. Med te baze štejemo predvsem bizi.si, firma.si in podobne.

Promocija izven spleta

Poleg promocije na spletu se lahko le ta izvaja tudi izven spleta, in sicer na raznih plakatih, zloženkah in ostalih publikacijah, časopisih, revijah, radiu, televiziji itd.

Miha Lavtar

Direktor

Ustanovitelj in direktor Optiweba, ki je svojo podjetniško pot pričel pri rosnih 19 letih. Moja vizija je razvijanje podjetij s srcem in dušo, kar mi je prineslo že 5 nagrad za dobre kadrovske prakse.

Be the first one to hear about the latest digital trends and case studies.

Write down your email address below!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.