Če se odločite za novo spletno stran ali trgovino, nimate kakšnih zelo posebnih zahtev ter nek srednji ali manjši proračun, je daleč najboljša možnost predelava predloge. Na spletu jih je na milijone, potrebno pa je seveda zbrati pravo, kar tudi ni ravno enostavno. Pomemben ni samo izgled, temveč tudi funkcionalnosti in seveda sama koda. Ogrodje je, kar pomeni, da lahko veliko več časa vložimo v pripravo vsebine ter ostale detajle.

Stranke nas velikokrat sprašujejo, koliko pravzaprav predelamo temo, ki jo kupimo. Zato smo se odločili, da vam prikažemo primerjavo kupljene teme strani in trgovine, ki jo potem preuredimo v izgled, primerne storitvi podjetja. Najprej samo še poudarimo, da je to zgolj primer, in da se nekatere predloge predelajo bolj, druge manj, že spet odvisno od zahtev ter seveda proračuna.

Spletna trgovina Herbium

Spletna trgovina Herbium je novoustanovljeno podjetje, ki je ustanovljeno z namenom prodaje specialne kozmetike in prehranskih dopolnil. V ta namen smo spletno predlogo predelali v barve logotipa.  Barve strani naj bi dale vtis, da je ponudnik trgovine profesionalno, zaupanja vredno podjetje. Zato je glavna barva siva z odtenki in ponazarja profesionalnost. Primarna barva je zelena, ki ponazarja naravo in naravne izdelke, ki jih  podjetje ponuja.

Izpostavljeni so novi izdelki, izdelki v akciji  ter novice oziroma nasveti iz sveta kozmetike ter prehranskih dopolnil.

Levo je primer kupljene teme trgovine MaAque, desno pa predelana trgovina Herbium.

 Spletna trgovina Slovenia Forever

Slovenia Forever je spletna trgovina, ki ponuja  izdelke in spominke iz vseh krajev  Slovenije in so značilni za določeno regijo. Namen je prikazati domačnost ter raznolikost, zato so barve v rjavih in zelenih odtenkih. Velik pomen imajo slike in predstavitev slovenskih krajev, zato smo slider prve strani še nekoliko povečali, hkrati pa smo pod sliko dodali še večji gumb za ogled celotne galerije in predstavitev Slovenije. 

Levo je primer kupljene teme trgovine Luxsory in desno predelana trgovina Slovenia Forever.

Spletna stran Prima-racunovodstvo

Osnovna dejavnost PRIMA računovodskih storitev je nudenje kvalitetnih računovodskih storitev mikro, malim in srednje velikim podjetjem, zasebnikom, zavodom in društvom. Na željo naročnika smo predelali temo strani v 3D flat stran. Pri predelavi spletne strani smo povečali širino strani, višino glavnega sliderja ter stran dodatno popestrili z nemotečimi, vendar super efekti ob “scroolanju” strani. Zelo veliko vsebino teksta smo vizualno zmanjšali z “dropdown” gumbi ter le-te popestrili z večjo in manjšo pisavo, za lažje branje in popestritev strani. Ob strani smo dodatno dodali še tri gumbke, ki so vedno prisotni na straneh in ob premikanju navzdol. 

Levo je primer kupljene teme spletne strani Astran, desno pa predelana stran Prima računovodske storitve

S takšnim načinom dela močno optimiziramo tako naš, kot tudi vaš čas, saj so neki okvirji že postavljeni, zato je tudi delo lažje zastaviti. Seveda pa, če hočete nekaj povsem posebnega in imate ustrezen proračun, priporočamo povsem “custom” izdelavo. Toda žal se stranke po večini za to ne odločajo, prav zaradi denarnega vložka, ki sicer, glede na potencialen veliko večji izkupiček, velikokrat sploh ni velik.

Za vsa dodatna vprašanja pa smo vedno na voljo: https://www.optiweb.com/kontakt/

Barbara Arnolj

Barbare ni več z nami v pisarni, a verjamemo, da se tudi drugod odlično znajde. Delček nje smo vseeno obdržali pri nas – za lep spomin. :)

Be the first one to hear about the latest digital trends and case studies.

Write down your email address below!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.