Ker sem tudi sama prišla v Optiweb prek prakse, se dobro zavedam njenega pomena. Pred tem sem med izobraževanjem delala na področju študija, vendar sem že proti koncu šolanja vedela, da neposredno nikoli ne želim delati v tem poklicu. Najbolj pomembno pri tej izkušnji se mi zdi, da sem v praksi preizkusila več oblik tega dela, ki sem ga prej “kovala v zvezde.” Izjemno sem hvaležna za izkušnje, ki sem jih pridobila, saj mi nekatere danes pomagajo pri delu, ki ga opravljam, hkrati pa sem s tem ugotovila, katere so moje prednosti in želje za nadaljnje delo.

Do Optiweba me je pripeljala objava na Facebooku

Proti koncu študija sem intenzivno razmišljala o svoji nadaljnji poti; želela sem se preizkusiti na področju, ki bi združevalo pridobljeno študijsko znanje in moje navdušenje nad pravopisom in slovnico. Po naključju sem na Facebooku naletela na članek o študijski praksi v Optiwebu. Ker sem obvezno prakso že opravila, sem pomislila, da bi bilo morda dobro opraviti še prostovoljno (neobvezno). Škoditi ne more, sem bila prepričana. Poslala sem prijavno pismo in kmalu dobila odgovor, naj se oglasim na kratek pogovor. Miha me je zelo sproščeno sprejel in mi za začetek pokazal prostore, nad katerimi sem bila navdušena. Presenečena sem bila nad njegovim neuradnim pristopom, saj pred tem tega nisem bila vajena. Kakšno vzdušje vlada v podjetju, kjer je povprečna starost 26 let, pa si verjetno lahko predstavljate.

Imaš izbiro

Praksa, ki jo moraš kot študent in dijak opraviti v okviru rednega izobraževanja, je lahko izjemno pozitivna lahko pa tudi zelo negativna izkušnja – odvisno od tega, kje jo opravljaš. Verjetno bi se strinjal/a, da je najboljša praksa tista, ki si jo izbereš sam. Seveda to ne pomeni, da na hitro pobrskaš po mislih, kateri znanec ima primerno podjetje in bi bil pripravljen le podpisati obrazec, ti pa bi med časom, namenjenem praksi, lahko poležaval/a doma na kavču. Taka miselnost je nekaterim, ki bi dali vse, da bi lahko vstopili v podjetje s področja njihovega šolanja in se tam čim več naučili, zelo tuja – pa vendar ni tako redka.
Cona udobja je včasih res najlažja izbira, vendar pomisli na čas, ko boš zaključeval/a šolanje in boš panično razmišljal/a, kje bi se lahko zaposlil/a. Kje vendar le, če ne boš imel/a niti dneva izkušenj? Zato hitro v akcijo, saj tudi te iz obvezne prakse štejejo!