Vsebina je najpomembnejši del spletnega mesta, zato je pripravi le te potrebno nameniti dovolj časa. V tem članku vam predstavljamo nekaj koristnih napotkov.

vsebina

  1. Vsebina mora pomagati ljudem: Pripravite zanimivo vsebino, napisana naj bo tako, da jo bodo zastopili tudi laiki, zgodovine se čimbolj izogibajte.
  2. Vključena naj bodo mnenja strank: Potencialne stranke morajo razumeti kaj bodo pridobile z vašimi izdelki ali storitvami.
  3. Vsebina naj bo napisana za stranke in ne za vas: Na prvem mestu so stranke, kar se tiče vsebine pa naj bo marketing na drugem mestu.
  4. Besedilom dodajte slikovna in video gradiva: Fotografije in posnetki povedo več kot nekaj 100 besed, poleg tega pa bo vsebina še bolj zanimiva.
  5. V pripravo vsebine vključite celotno skupino: Zakaj ne bi izkoristili potenciala vaših zaposlenih? Vključite jih v pripravo vsebine, saj bo zagotovo kdo imel boljše predloge kot vi.
  6. Pripravite vaše stranke da bodo pripravile vsebino namesto vas: To je najbolj primerno za vsebino na raznih družabnih omrežjih, blogih, forumih itd. Ustvarite zanimivo vsebino o kateri bodo kasneje pisali tudi drugi.
  7. Bodite osebni: Osebnost je zelo pomembna, zato v vsebino vključite zgodbe o vašem podjetju, ki naj bodo začinjene s fotografijami, npr. na blogu objavite zgodbo o vaši prednovoletni zabavi in dodajte še kakšno fotografijo. Poleg tega je priporočljivo, da na spletišču objavite seznam zaposlenih (vsaj tistih, ki so prvi stik s strankami) s pripadajočimi fotografijami.
  8. Uporabljajte blog: Na blogu lahko objavljate vse vrste vsebine, ki je povezana z vašim podjetjem, storitvami ali izdelki. Objave na blogu lahko izkoristite tudi za promocijo vaših izdelkov, primarno pa je blog namenjen objavljanju novic, vodičev, nasvetov i n zgodb iz točke 7.
  9. Vsebine ne skomercializirajte preveč: Izogibajte se tradicionalnim komercialnim prijemom, ki gredo veliki večini na živce. Ne hvalite se preveč in ne razglabljajte na dolgo in široko o svojih dosežkih.
  10. Ne obupajte: Vse kar delate na spletu, delate na dolgi rok, tako da po nekaj tednih neuspeha nikakor ne obupajte. To se večinoma dogaja na blogih in družabnih omrežjih.

Pri pripravi vsebine vam lahko s svojim bogatim znanjem in izkušnjami pomagamo tudi mi. Svetovali vam bomo kako pripraviti vsebino, da bo kar se da dobra tako za uporabnike, kot tudi za spletne iskalnike.

Če še nimate spletne strani ali trgovine, nimate bloga, niste prisotni na družabnih omrežjih in vaših vsebin ne promovirate na spletu, smo mi zagotovo pravi naslov za vas, saj vam ponujamo rešitve za vse te probleme.

Kontaktirajte nas!

David Bergant

You won’t find David in our offices anymore, but we know that no matter where he is now, he is doing a phenomenal job. We’ve kept a piece of them with us as a memory. :)

Be the first one to hear about the latest digital trends and case studies.

Write down your email address below!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.