Ta članek je zastarel, saj smo objavili nov članek o Google Local.

Družabno omrežje Google+ omogoča tudi tako imenovane lokalne strani, do katerih lahko dostopate preko glavnega menija na levem robu. Google+ Local omogoča iskanje po kategorijah (npr.: restavracije, trgovine itd.) za določen kraj.

S klikom na posamezen zadetek iskanja se vam odpre Google+ lokalna stran podjetja ali zavoda, kjer boste našli uporabne informacije, kot so lokacija, kontakt, fotografije, mnenja strank in ocene. Ocene so lahko od 0 do 30, prikazuje pa se povprečna ocena. Ocenjuje se lahko različne kategorije, za restavracijo so te kategorije: hrana, dekoracija, storitev ter celo cena na osebo.

Google+ lokalne strani so integrirane v Google iskalnik in Google zemljevid. V kolikor vas bodo uporabniki Google storitev našli na iskalniku ali zemljevidu, se bo tako poleg do sedaj prikazanih informacij prikazala še povezava do Google+ lokalne strani. Na Google+ Local ima vpliv tudi Google+ Circles oz. Google+ krogi, saj boste v primeru, da boste iskali restavracijo, najverjetneje med zadetki našli tudi restavracije, ki so jih ocenili in predlagali vaši prijatelji.

 Slika: Primer Google+ lokalne strani podjetja Optiweb.

Google+ Local in Google+ Business

Glede na zgoraj napisano lahko sklepate, da sta to povsem drugačni strani, bo pa Google v bližnji prihodnosti počasi združeval ti dve strani. Če ste lokalno podjetje, vam vsekakor svetujemo, da uporabljate obe različici, saj boste le tako lahko izkoristili vse, kar vam Google nudi. Ko bo Google združil lokalne in poslovne strani pa vas bomo seveda obvestili tudi mi.

David Bergant

You won’t find David in our offices anymore, but we know that no matter where he is now, he is doing a phenomenal job. We’ve kept a piece of them with us as a memory. :)

Be the first one to hear about the latest digital trends and case studies.

Write down your email address below!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.